Over mij profielfoto Peter Harmsen

Mijn professionele achtergrond is projectleider, programmamanager en verandermanager voor grote verandertrajecten. Daarbij heb ik me vooral gespecialiseerd in het aansturen van multidisciplinaire teams die (veelal) werken aan innovatieve en klantgerichte trajecten. Bijvoorbeeld op gebied van internet, marketing, sponsoring& evenementen, maar ook op gebied van operations en IT. Kenmerkend voor mijn visie op organisatievormen is dat ik sterk geloof in de natuurlijke kracht van zelf-organisatie van mensen.

In mijn loopbaan heb ik meer dan tien jaar ervaring opgebouwd met verschillende manieren van agile werken. Methodes waarbij (project)teams zelfstandig bepalen hoe werkzaamheden uitgevoerd worden en hoe oplossingen eruit zien. Teams die met een minimum aan management aandacht toch een hoge mate van slagkracht, flexibiliteit en effectiviteit tonen.

Binnen ING ben ik vanaf de experimentele fase op gebied van agile werken betrokken geweest. In eerste instantie als projectleider voor een internetteam dat als eerste de overgang van projectmatig werken naar agile werken heeft meegemaakt. Aansluitend als Agile Coach om de grote agile transitie binnen ING mede vorm te geven en te implementeren.

Ik geloof dat zelfsturende teams voor veel organisaties het verschil kunnen maken tussen succes en falen.  Teams in Motion is opgericht om bedrijven en organisaties te helpen met de transitie naar zelfsturende teams in het algemeen en agile werken in het bijzonder.